Kомпанија Ракита на ‘’медоносном путу’’

DSC_0008Испуњавајући улогу друштвено одговорне компаније, Ракита је током ове године, у сарадњи са Удружењем пчелара “Слатина”, покренула Програм развоја пчеларства у овом селу. Програм се заснива на препознавању потреба пчелара у овом крају, као и обезбеђивању репроматеријала који ће омогућити да се пчеларство подигне на виши ниво.

Одрживост пчеларског посла је основни циљ овог програма и компанија Ракита кроз имплементацију средстава има циљ да пчеларима омогући одређену дозу економске одрживости, дакле да пчеларство у овом крају постане што више исплативо.

Први предуслов који је требало испунити у овом погледу је обезбеђивање репроматеријала који ће пчеларима омогућити боље пчеларске приносе. Kонкретно, реч је о подизању што више парцела медоносног биља које ће омогућити што дужи период пчелиње паше. Наравно, да би се овај циљ остварио, потребно је обезбедити предуслове за тако нешто, а то је припрема земљишта. Управо у овој фази сваки пчелар добија 85 литара горива, 300 кг ђубрива, као и 10 кг семена фацелије. Према плану, у пролеће наредне године сваки пчелар ће добити по 20 садница медоносног растиња.

Цео текст на: timocke.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics