САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ИНИЦИЈАТИВЕ „МЛАДИ У ЦЕНТРУ“

vece2Бор-Општинско веће општине Бор, поводом предатих 5.500 потписа подршке за оснивање Омладинског центра од стране борске организације „Млади у центру“, како је пренео и наш портал, издало је саопштење које у целости преносимо:

Иницијатива “Млади у центру“ покренута од стране удружења грађана „Србија у покрету“ у којој се тражи оснивање Омладинског центра поднета је Општини Бор  у четвртак, 5. октобра.

У претходном периоду чланови Општинског већа били су у контакту са представницима удружења и са њима обавили разговоре, на којима, осим захтева за оснивањем  Омладинског центра,  није постојао ни план ни програм за формирање истог, као ни одрживост пројекта и начин финансирања. Објекат који је предложен од стране удружења, Дом културе, није био прихватљив јер се у просторијама Дома културе које су у власништву општине налазе Туристичка организација, Народна библиотека, Музеј рударства и металургије и ШРИФ. Предлог локалне самоуправе који, напомињемо, није наишао на добар пријем код чланова удружења, био је да се зграда бившег ТС-а адаптира и намени за потребе Омладинског центра.  Ова идеја потекла је од чланова пројектног тима општине Бор, са намером да се преко европских фондова добију средства за адаптацију и реновирање будућег Омладинског центра. Сходно томе Дирекцији за имовину Републике Србије поднет је захтев да се објекат укњижи на Општину Бор, како би био приведен намени.

Нити једног тренутка локална самоуправа није рекла не иницијативи за формирање Омладинског центра, чак су предузети одређени кораци ка том циљу, тако да нас јучерашњи перформанс наводи на сумњу да иза свега постоји нека врста скривене намере, с’обзиром да су занемарене све активности које је локална самоуправа спровела на реализацији идеје оснивања Омладинског центра.

Општина Бор, као одговорна локална самоуправа, истрајна је у намери да реализује идеју Омладинског центра, подржава активирање младих у реализацији својих идеја и отворена је за сваки вид сарадње. Локална самоуправа кроз Канцеларију за младе финансира програме подршке младима, као и њихово активно учешће у спровођењу истих.

Општинско веће

У Бору,  06.10.2017.год.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics