Миликић: Општинска управа ’’не станује овде’’!

Aleksandar Milikić _0043Оваква Општинска управа(ОУ) ни у ком случају није сервис грађана и грађани су ускраћени за многа своја права, па слободно могу рећи и дискриминисани, јер су ускраћени за многе одговоре које је ОУ дужна да има да. То мора под хитно да се промени. ОУ постоји због грађана Бора, а не грађани Бора због ОУ и нечије намере да се задовољи само тиме да прима плату и не ради посао који му је поверен. Посао за који га плаћају управо ти грађани Бора-изјавио је за сајт timocke.rs Александар Миликић, председник Општине Бор и додао:

-Дефинитивно не одустајем од тога да ОУ мора да буде сервис свих грађана Бора, а не да буде само бирократски апарат који не може ни сам себе да издржава. Од мог доласка, у овом кратком периоду, већ су промењена два начелника, а наставићемо у наредном периоду и анализу рада осталих сектора ОУ.

Миликић је још једном потврдио да ће грејање у Бору почети на време и да ће набавка угља бити транспарентна.

-Управо пре овог разговора са вама сам имао састанак са директором борске Топлане који је, мислим од данас, у том јавном комуналном предузећу прогласио хаваријско стање. Не толико што је то стање тешко и проблеми не могу да се превазиђу, већ због потребе мобилизације свих да би се одређени послови одрадили на време и функционалност топлане припремила за наредну грејну сезону. Могу још да кажем да је у току тендер за набавку угља за наредну грејну сезону. По први пут, мислим у претходних десет година, да јавном набавком неће бити набављан угаљ гранулације од 0 до 15 милиметара, односно неће више бити куповано блато и прашина-нагласио је председник Општине Бор и додао:

-По први пут смо тражили од добављача да нам достави банкарску гаранцију за квалитет испорученог угља На тендер за угаљ могу да се јаве сви они добављачи који испуњавају услове и који докажу да су на том нивоу да могу да снабдевају квалитетно, ефикасно и благовремено топлану, каква је борска. Од ове године па надаље, неће се више догађати да се јасно види унапред ко је добављач, односно само што се не објави његова лична карта.  Ја то више нећу дозвољавати, нећу дозвољавати никакве махинације и малверзације, све ће морати да буде урађено по закону и у интересу грађана.

 

Цео текст на: timocke.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics