’’Старт за све нас“

naslovna 0034-Успех у животу се вреднује, пре свега, тиме колико сте надмашили себе, а не друге људе. Успех који такмичари остварују самим својим учешћем овде може се сматрати животним, а не само спортским учешћем. Победили сте, не само препреке са којима се свакодневно сусрећете, већ и предрасуде које постоје у једном делу нашег друштва-истакао је Милош Јанковић, помоћника министра за рад и социјална питања отварајући Републичке спортске игре Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије данас на Борском језеру.

Михаило Пајевић, председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије је рекао да организација на чијем је челу окупља највећи број особа са инвалидитетом. Међу њима се налазе и чланови екипе параолимпијаца који су прошле године прославили име Србије на Олимпијади параплегичара у Рију, а ове године на Светском првенству у Лондону.

-Када имамо одговарајуће услове, ма и када нема тих услова, ми својом упорношћу и страшћу да побеђујемо и себе и друге издижемо се из оваквог строја. Надам се да то виде ови наши из министарства, јер ми седимо и чекамо да се на нас обрати већа пажња друштва. Зато је и мото овогодишње манифестације “Старт за све нас“-рекао је Пајевић.

Цео текст на: timocke.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics