СЕНИ 25. РЕПУБЛИЧКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ ПАРАПЛЕГИЧАРА И КВАДРИПЛЕГИЧАРА СРБИЈЕ И ОВЕ ГОДИНЕ У БОРУ

SENI-plakat-2017-A3-previewБор – Савез параплегичара и квадриплегичара Србије од 31.08. до 02.09. 2017. године организује 25. СЕНИ Републичке спортске игре, које ће се по трећи пут одржати у Бору и на Борском језеру. Ово такмичење се одржава 25. годину заредом са циљем промоције спорта међу особама са повређеном кичменом мождином и активног учествовања особа са инвалидитетом у животу заједнице. Очекује се учешће 120 такмичара (углавном корисника инвалидских колица) из градова широм Србије, као и 3 екипе или делегације из региона (из Словеније, Македоније, Федерације Босне и Херцеговине).

Сви учесници ће бити смештени у хотелу „Језеро“ на Борском језеру. Међу такмичарима ће учествовати и наши прослављени параолимпијски репрезентативци, Драженко Митровић, Жељко Димитријевић, светски рекордер у бацању чуња, Милош Зарић, светски првак у бацању копља.

Првог дана игара, 31.08.2017. у Спортском центру Бор одржаће се такмичење у стоном тенису и стрељаштву, а у поподневним сатима ће се одржати такмичење у пикаду у хотелу „Језеро“ на Борском језеру.

Свечано отварање СЕНИ 25. Републичких спортских игара Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, којег чини мрежа од 28 удружења из целе Србије, десиће се другог дана игара, 01.09. (петак), на спортским теренима хотела „Језеро“ на Борском језеру са почетком у 9 сати. Очекује се да ће том приликом говорити Милош Јанковић в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалној заштити Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, председник Општине Бор, Александар Миликић, и председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, Михаило Пајевић.

По отварању игара, следе такмичења у атлетским бацачким дисциплинама: бацање кугле, бацање копља, бацање диска, бацање чуња и копља. Истог дана, у поподневним сатима у хотелу „Језеро“ одржаће се такмичење у шаху, којим се уједно завршава такмичарски део игара. На свечаној вечери биће проглашени победници и уручена признања најбољима и званично затварање игара.

Програм СЕНИ 25.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics