Давитељ против давитеља

davljenje-u-vodiПрекјучерашње, треће по реду, безуспешно заказивање седнице Општинског већа у Бору коначно је потврдило да се неформалан рад општинског одбора напредњака преселио у локалну самоуправу. Греше ако мисле да грађани не виде да су коначно јавно показали да су они сами себи довољни и за срећу и за несрећу, а да су им грађани “задња рупа на свирали“.

Свестан сам да никако није добро мешати се у “породичну расправу“, али у рукама те, владајуће “породице“ се налази све наше-народно. Плашим се да у свим смутним временима и догађањима, по правилу, неко увек профитира, јер Општина је постала “ортачка кобила“, са тенденцијом да угине под теретом оволико глупости.

Зашто глупости?  Прво, Живорад Петровић је давне 2014. године на место председника Општине дошао гласовима управо ових истих 25 одборника, или бар већином, који сада траже његову смену. И онда је постојао и био исти и “режисер“ и “сценариста“, па Петровићу то није сметало и било је легитимно. Друго, где су у свему овоме грађани? Ко,или ко све не поштује исказану вољу грађана, бар до наредних локалних избора који ће вероватно бити одржани почетком наредне године? Ако судбина Петровића зависи од “врха“ ма које странке па и СНС-а онда и формално треба укинути локалне и све остале изборе.

Не браним право СНС-а да брзо и ефикасно, у складу са законом(и статутом странке), реши своје унутрашње несугласице, санкционише кривце, ма на којој страни они били, али ово немају право да раде грађанима Бора. Или имају, чим раде?!

Моје скромно искуство ми каже, да у оваквим и сличним ситуацијама, ми обични грађани, треба само да пратимо токове новца и све ће бити јасно. И када Петровић јавно каже да у буџету Општине Бор има много пара, да просто не сме да каже колико је то много, онда треба схватити што њега и све остале “душа боли“ при помисли да им измиче фотеља. Народ је у свим па и у овој ситуацији само форма, о суштини се овде ради или народски речено има нешто и у “кешу“. Да није тако не би се Петровић грчевито држао за фотељу а ови други, чини се у већини, грчевито настојали да га из ње истресу. Не заборавите и “врх странке“(свих странака “врхови“) и сами доносе одлуке имајући у виду ко је колико финансијски “тежак“, ко је кадар “стићи и утећи и на страшном месту постојати“. Е, када чујете одлуку врха странке, знајте да је то тај.

И док теку дани земаљски, а раслојавање на имашне и немашне се све више одвија у пракси, док РТС врти “Бољи живот“…у Бору је реприза већ виђене сапунице “Давитељ против давитеља“.

Не чуди ни то што локални социјалсти незванично причају да они имају кадровски јачи извршни одбор од Општинског већа(ОВ) Општине Бор. Не чуди, јер, убеђен сам, од овог ОВ јача руководства имају и извиђечи, планинари, пчелари…

Не чуди зато што је “вест дана“ у Бору да је Петровић позван да присуствује инаугурацији Вучића, на коју су позвани и сви остали председници општина, градоначелници, директори већих предузећа…

Јер, Петровићеве заслуге и минули рад су немерљиве. Поред свега осталог, биће упамћен да је “убио“ медије у Бору уз несебичну помоћ општинске бирократије и у супротности са опредељењима државе да све више шири и развија демократију, владавину права и слободу медија.

Крунски доказ није то што нема више “Борског проблема“, њега је и требало послати у историју, јер живимо у држави “без проблема“. Ево уверите се сами како “мали Ђокица“ замишља право грађана да буду информисани:Општина Бор-вести, феисбук, твитер, остало.

Љубиша Маринковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics