Спречена крађа у РТБ-у „Бор“

DSC_0014Оперативним радом запослених у фирми “Инекс плус“, огранка у Бору, која је од јуна прошле године преузела  послове обезбеђења РТБ-а, спречена је, како се сумња, крађа бакра из борског гиганта.

–  Открили смо да возило  има специфично време уласка и изласка из круга РТБ, а онда смо и  оперативним радом и анализом документације која је пратила сваку испоруку установили да постоје нелогичности. Пред Нову годину смо кренули и да пратимо то возило.DSC_0021 Сумња се да  возило има специфичну конструкцију, да је имало неку врсту танка и да је натанкирано водом улазило у круг РТБ а након истовара бакра вршено је испуштање те воде а након испуштања воде тарирање.
Тарирање значи мерење празног камиона након истовара материјала који се довезе. Значи ишло је мерење пуног камиона, истовар а након тога тарирање. Разлика је материјал који је предат. Није изношен материјал, већ је уношен у мањој количини од оне која је пријављивана. Вода је фактички декларисана као бакар и у овој ситуацији је то 2020 литара воде – казао је Иван Милосављевић, регионални руководилац београдске фирме Инекс плус, огранка у Бору.

Штета причињена само у овом једном случају када је возило заустављено и откривено је око милион и по динара, изјавио је Саша Перишић, помоћник генералног директора РТБ-а за екологију , безбедност, здравље на раду и заштиту од пожара.DSC_0033

– Надам се да овај камион нема везе са претходним случајевима али то ће показати надлежни органи и истрага.  Предузеће “Инекс плус“ је добило потпуно овлашћење и подршку у смислу примене свих оргазационих и техничких мера и поступака да ове и овакве активности које се дешавају спрече у потпуности. У оваквим ситуацијама нема повлашћених и амнестираних. Сви они уколико се испостави да су имали било какве везе са овим и сличним активностима биће процесуирани и по актима предузећа а надам се и по законским нормама.

Све што је предвиђено законским процедурама смо урадили, а све остало ће бити познато по окончању истраге – рекао је Перишић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics