Браћа Петровићи трче почасни круг

14539Зашто су Бору енормно  умањена трансферна средства? Зашто ће грађани морати да плате лоповлук и махинације у Апотеци “Бор“? Зашто и како смо постали таоци угљарске мафије, па уз Јаво стамбено предузеће и остала јавна комунална предузећа потписују менице као гарант за подизање новог кредита за набавку угља “тешког“ око 200 милиона динара. То би била нека од питања за наредну седницу СО Бор(20. новембар?), али, уз пар часних изузетака, нема одборника који ће заштитити грађане од овог зулума, неспособности и бахатости. Зато се не треба изненадити када Живорад Петровић, као у случају отписивања огромних дуговања Басену каже: “Предлажем да о овоме не дискутујемо“.

“Љут сам на себе и крив. Нисам стигао да уђем у сваку фабрику и да проверим. Проблем је много већи него што сам мислио и људи у Бору треба да знају да их држава Србија издржава. Имамо проблема у руковођењу у Рударско-топионичарским басену “Бор“  и то ћемо морати да решимо за шест месеци, то је договорено са ММФ. Молићу кинеског премијера, клечаћу на коленина да најпознатија кинеска компанија преузме РТБ “Бор“, јер ми ово више не можемо да издржимо“, рекао је недавно премијер Србије  Александар Вучић.

Како “Проблем“  сазнаје из добро обавештених кругова, лажни извештаји о томе како у Бору “тече мед и млеко“ слати су врху државе и из локалне самоуправе. Да Бор не зна шта ће са парама које има у буџету  изјавио је и сам Живорад Петровић, председник Општине Бор. Не чуди онда што је рационалан врх државе закључио да ономе ко има не траеба помагати, па је паре усмерио у друге локалне средине. Али, не треба занемарити ни чињеницу да је смањење трансферних средстава последица непоштовања буџетског  закона који забрањује субвенције, рецимо, за топлане(које се финансирају продајом услуге грејања грађана). У име грађана нема ко да пита: зашто Борани два пута плаћају грејање-једном кроз рачуне које им доставња Јавно стамбено а други пут кроз отплату кредита?

Како Бор нема јавног правобраниоца, нема заштитиника грађана, нема одборнике који су на страни народа, а буџетском инспектору је забрањено да контролише предузећа чији је оснивач Општина, није ни чудо што је пљачку у апотекама тужилаштву пријавило Н.Н. лице. Сва борска јавна предузећа имају управне или надзорне одборе, дужна су да редовно подносе финансијске извештаје СО Бор, а грађанима се баца прашина у очи безобразном намером да они сво то лоповисање плате. Гледајте седницу СО Бор и видећете ко нас заступа. Гледајте како ће одборници подржати растакање јавних предузећа, угрожавање егзистенције запослених у њима и наставак пропасти Бора, уместо да затраже одговорност и зауставе, за почетак, “браћу Петровиће“.

Пред Бором је избор:или да се правимо да се то нас не тиче, па да рачун који нам се испостави има ознаку “банкрот“ или да, кроз здрави  део владајуће странке, зауставимо воз који јури у пропаст. Јер, нешто ће сигурно избацити надошла вода, а нешто ће постати видљиво и када бара пресуши.

Да се не ради о “накнадној памети“ подупиремо делом из колекције многих питања постављена Општинској управи и предстенику Општине Бор, али и Горану Петровићу, Директору Јавног стамбеног предузећа. На већину питања нисмо добили никакав одговор, а питања на која смо одговор добили јасно показују да је “нешто труло у држави Данској“.

Види факсимиле документа: Кривична пријава Тужилаштву; одговор тужилаштва

                                                       Питање Јавном стамбеном предузећу “Бор“; одговор ЈС “Бор“

One comment on “Браћа Петровићи трче почасни круг

  1. Armagedon каже:

    Kad čovek pogleda izveštaj Nezavisne revizije za Javno stambeno preduzeće, pa pogleda koliko novca ukupno na računu treba da imaju sve skupštine stanara zbirno, a sa druge strane koliko gotovine ima na računu JP za stambene usluge na dan 31.12., onda je jasno da Stambeno nema ta sredstva na računu. Naravno, reč je o milionskim iznosima….Pitaš gde su pare? Pa, posle se čudiš što te ganja!? He, he….Najgore što nikad niko od njih neće za to da odgovora, ali za njih je najgora kazna kada se to obelodani u javnost. Krivične prijave ih uopšte ne brinu, to će uvek završiti u fiokama….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics