Одржан јавни час пружања прве помоћи

Volonteri borskog Crvenog krsta pruzaju prvu pomoc_1783Бор – Активисти борског Повереништва Црвеног крста, на платоу код Максија у центру града, приказали су протекле недеље, посетиоцима технику и вештину пружања прве помоћи поводом обележавања Светског дана прве помоћи.

-Годишње око 14 милиона људи у оквиру Црвеног крста научи да пружа прву помоћ. Циљ ове акције је подизање друштвене свести о томе да пружање прве помоћи може спасити живот. Познавање пружања прве помоћи чини друштвену заједницу јачом и способнијом да одговори на сваки вид непогоде изазване природним или људским фактором. Грађанима смо показали најосновније вештине као што је превијање, бочни кома положај и друго – рекао је Дејан Стојчић, повереник овдашњег Црвеног крста.

Екипа волонтера која је изводила технику пружања прве помоћи учествовала је прошле године и на републичком такмичењу из ове области у Београду.

Dejan Stojcic

Дејан Стојчић

-Овај сјајни тим младих је заузео прво место на међурегионалном такмичењу из пружања прве помоћи. У оквиру даљих активности, 17. септембра, у сарадњи са запосленима у Дому здравља, организујемо мерење притиска и шећера у крви за Боране у просторијама овдашњег Црвеног крста, од 7 и 30 до 8 и 30 сати. Потрудићемо се да за 3. октобар, организујемо и трку за срећније детињство, а спровешћемо и акцију безбедности у саобраћају за ученике првих разреда основних школа. Предстоји и подела породичних пакета који садрже основне животне намирнице и средства за хигијену у сеоским месним заједницама. Током трајања дечије недеље, деци из социјално угрожених породиц,а поделићемо ранчеве и школски прибор – додао је Стојчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics