Позивамо вас да се прикључите акцији „Бољи живот за све“

ПРУЖИМО РУКУ ДЕЦИ БЕЗ РОДИТЕЉА

Акција „Пружимо руку деци без родитеља“

Акција подразумева стварање услова да деца са тежим и тешким сметњама у менталном развоју која од рођења живе у домовима пронађу своје боље услове живота. Проналазак окружења које ће личити на породично је тек почетак бољег живота. Живот у дому и дељење заједничке просторије за спавање и дневног боравка са још 20 својих вршњака код ове деце је оставио знатан траг. Они немају своје личне ормариће и личне ствари, њима недостаје све оно што ми имамо у нашим породицама.

Деца која живе ван породица жељна су љубави и пажње, тешко су прилагодљива на нове ситуације, али су веома емотивна. Акција подразумева процену тренутног функционалног стања детета, креирање будућих животних активности и проналажење адекватнијих услова за живот која би им на одговарајући начин у будућности надоместила изгубљено. Они се никада због свог стања неће моћи изборити за своја права зато ће увек требати неко да их заступа, помаже им, подржава и ствара боље услове.

Зато Вас позивамо, да нам помогнете да вратимо осмех на лица још 24-оро деце која до 30-ог новембра излазе из установе Кулина у МДЗ које ће бити отворене у Бањи Ковиљачи и Београду и да им пружимо све оно што ми имамо и у чему уживамо у нашим породицама и заједницама у којима живимо.

Дечје срце као организција која окупља стручњаке различитих профила из области рада са децом и особама са сметњама у менталном развоју види значај своје улоге и жели Вас, као наше досадашње партнере да наставимо процес побољшавања квалитета живота особа са сметњама у развоју. У протеклих шест месеци уз помоћ људи добре воље помогли смо да 36-оро деце пронађе боље услове за живот у оквиру МДЗ у Неготину, Нишу и Алексинцу. Колико је стање озбиљно и колико је још потребно урадити говори и чињеница да су се у активности укључили и Министарство за социјална питања и УНИЦЕФ.

Потребно је да до краја новембра обезбедимо 740 000 динара (ми смо до сада прибавили 280 000 динара) за куповину најосновнијих личних ствари за децу, како би и они осетили да имају по први пут нешто што је само њихово (четкицу за зубе, одећу, торбу, играчку…). Нека „нови живот“ у малим заједницама одпочну лепо обучени, чисти и задовољни. Зато се укључите и сходно Вашим могућностима помогните да прибавимо неопходна средства.

Сви који желе да помогну, могу то учинити уплатом на жиро рачун бр: 250-1340000055060-07

Заинтересовани се могу јавити на телефоне 011/ 3348806; 011/3349589; 011 / 3349578; 064 / 8135623

Контакт особа: Спасић Ана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Real Time Analytics